Een goed evenwicht tussen de hoeveelheid werk en de beschikbaarheid van mensen. Dat is in een notendop waar het project flexibel en efficiënt roosteren om gaat. Kartrekker is Birgit Pues die het project medio 2021 opstartte samen met het extern bureau Möbius. Ook na het beëindigen van de opdracht door Möbius bleef Birgit betrokken en werd flexibel en efficiënt roosteren verder ontwikkeld door de interne werkgroep Flexcom.

In het verlengde van het project werden er naast de opmaak van de principes voor het flexibel roosteren en de verlofspreiding, in 2021 ook de voorbereidingen getroffen om te komen tot een vlinderteam. Dit team bestaat uit medewerkers die in geval van plotse afwezigheid van een medewerker ingezet worden op de betrokken zorgeenheid. Op deze manier kan er altijd basiszorg gegarandeerd worden in onverwachte situaties. Het vlinderteam ging daadwerkelijk aan de slag in april 2022.

De mooie extra uitdaging binnen het project ziet Birgit als het creëren van het ‘wij-gevoel’. “Ik hoop dat ik daaraan een stukje heb mogen bijdragen.  Dat we allemaal OPZC-medewerkers zijn, ongeacht op welke zorgeenheid of dienst we werken.”